secco

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nový rok.

Polnoc sa blížila a začínal som byť poriadne na mol. Myšlienky sa vírili a stúpali kamsi do jasnej nočnej oblohy a hlava postupne klesala. Napriek veľkej spoločnosti som sa začal cítiť osamelo.
Ďalší rok bol za mnou a pomaly som sa dostával z posilvestrovskej kocoviny. Tri dni celodenného a celonočného pitia a fajčenia boli predzvesťou troch dní planosti, triašky, návalov horúčavy a chladu a nekvalitného spánku. Bol som s tým zmierený, vedel som, do čoho idem. Za tie roky skúseností.

Bol to zlý rok. Tak zlý, že horší už byť nemohol. Na čo som siahol, to sa dokurvilo alebo som to dokurvil sám. Po všetkých stránkach, zbytočne sa rozpisovať.

Tak prišiel Silvester. Deň, keď všetci pomerne nezmyselne oslavujú koniec roka. Strávený v spoločnosti známych i neznámych ľudí, z ktorých sa známi stali. Nestrávený s človekom, s ktorým by som ho trávil najradšej. Veď hovorím, bol to mizerný rok.

Polnoc sa blížila a začínal som byť poriadne na mol. Myšlienky sa vírili a stúpali kamsi do jasnej nočnej oblohy a hlava postupne klesala. Napriek veľkej spoločnosti som sa začal cítiť osamelo. Polnoc. Šampus. Petardy. Hurónsky rev. Smiech. Ako keby som to nebol ja, bol to človek, ktorý vyšiel z môjho tela a na ktorého som sa chvíľu nechápavo pozeral. Dal si poriadny dúšok šampusu a na ex deci vodky. Neprítomne sa usmial, potom na mňa sprisahanecky mrkol a padol na zem bez známky života.

Ráno som sa prebral v posteli. Ako som sa tam dostal, to som netušil a ani nechcel vedieť. Posadil som sa na postel a cítil som sa rovnako mizerne ako ráno predtým a ráno potom. Nový rok. Ten starý mažem. Nikdy nebol.

všeobecné | stály odkaz

Komentáre

  1. že...vedel som do čoho idem
    - to sa mi páči-si odhodlaný a cieľavedomý...
    publikované: 05.01.2011 16:32:19 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  2. re
    ak chceš robiť niečo vrcholovo, tak treba nielen talent, ale aj tvrdo makať a nebáť sa prekonávať prekážky...
    publikované: 06.01.2011 11:45:59 | autor: secco (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. .
    kazdy rok pred tryskom tych veci, mam nostalgiu a cudzotu, tento rok snad len o to zvlastnejsiu ze som stala v 1700 metroch a podomnou bliskali dlhe belave mraky osvetlovane samopalovani s mestami podo mnou . Vraj, nadhlad, nadhlad nad minulostou, bol tam fakt.
    publikované: 14.01.2011 22:19:39 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014